Euroins

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost în decursul anilor un cuib de sinecuri bănoase, mai ales pentru oamenii PSD-ului, nu mai e un secret pentru nimeni.

Dar să ajungi să aperi conducerea ASF, după ce sub ochii oamenilor ăstora și beneficiind de tăcerea și inacțiunea lor complice au falimentat mai multe companii de asigurări, păgubind milioane de români, asta-i deja prea de tot!

Exact asta au făcut azi PSD și PNL: s-au împotrivit solicitării USR, din ședința Birourilor Permanente Reunite, de a suplimenta ordinea de zi a următorului plen reunit.

PSD refuză suplimentarea ordinii de zi

Concret, în ședința BPR de azi, liderii grupurilor USR au cerut suplimentarea ordinii de zi a ședinței de plen reunit din 28 martie cu aceste două puncte:

solicitarea USR de revocare a conducerii ASF
• solicitarea USR de demarare a procedurii parlamentare de selecție a noilor membri în conducerea ANRE

N-a contat pentru PSD-NL că, numai în cazul cel mai recent, falimentul Euroins, peste 2,5 milioane de români au fost înșelați grosolan, vânzându-li-se pe post de polițe RCA niște hârtii fără nicio valoare.

Deși știau despre situație, cei din conducerea ASF n-au mișcat un deget și au ținut batista pe țambal până în ultimul moment.

ANRE va ramane fara conducere

Iar la ANRE, din șapte mandate de membri ai Comitetului de reglementare, patru expiră pe 23 aprilie, după ce au fost prelungite ilegal prin ordonanță de urgență.

Solicitarile USR au fost respinse

Ambele solicitări ale USR au fost însă respinse de reprezentanții coaliției majoritare PSD-NL. Doar așa, ca să demonstreze că “ei pot” și că puțin le pasă de români, de faptul că milioane de oameni au fost țepuiți, de legalitate, de respectarea legii, și-n general de tot ce se opune politicii lor bazate pe “principiul” “ciocu’ mic, acum noi suntem la putere” și pe protejarea intereselor lor și-ale sinecuriștilor lor.

 

Sursă imagine: Octav Ganea / INQUAM Photos 

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Articole Asemanatoare

Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.