Deputat Nicu Falcoi - USR

Știți cum arată, foarte pe scurt, radiografia dezastrului către care actuala guvernare USL 2.0 a condus țara?

N-am să obosesc s-o repet:
- o gaură de peste 24 miliarde de lei la buget
- din 5 lei cheltuiți, un leu e pe datorie
- împrumuturi de 1,5 milioane de lei / minut doar de când a început acest an

Am vorbit despre toate astea și joi seara, în emisiunea "Actual Regional" de la TVR Timișoara în care am discutat despre anunțata Ordonanță de reducere a cheltuielilor – un nou și uriaș exercițiu de ipocrizie din partea coaliție PSD-NL.

Un exercițiu venit după ce-au făcut un veritabil dezmăț pe bani publici, creând sinecuri, agenții și instituții după bunul lor plac și angajând discreționar oameni a căror unică, majoră calitate a fost aceea că sunt clientelă de partid.

Inutil de repetat, cred, pentru orice om informat și de bun simț că degeaba au ieșit acum să se laude că reduc numărul de consilieri ai demnitarilor, câtă vreme trăim în țara în care avem peste 200 de secretari de stat, tocmai pentru c-au creat posturi peste posturi, anume ca să-i poată mulțumi pe cât mai mulți de prin ogrăzile partidelor.

Valeriu Zgonea la sefia ANCOM

După cum inutil, cred, să mai privim cu speranța că vom vedea o minimă decență și-o minimă coerență a discursului (mustind de demagogie!) înspre Marcel Ciolacu, șefu' peste rotativă. Care, mai zilele trecute, își rupea cămașa de pe el de grija economisirii banilor țării, iar apoi ne-a vorbit cu patos despre "respectarea drepturilor omului" când a fost să justifice susținerea acordată de PSD lui Valeriu Zgonea pentru șefia ANCOM.

Despre "vocea și talentul" care l-au recomandat, cel mai probabil, pe "colegul lui Mihai Viteazu" Valeriu Zgonea pentru sinecura recompensată cu salariu de peste 10 000 euro / lună din bani publici am scris câteva gânduri aici: https://www.facebook.com/photo?fbid=776283743861796&set=a.422514559238718 

Haos la Parlament

Despre haosul creat miercuri dimineață, la intrarea în Parlament, de un grup de extremiști manipulați de reprezentanții AUR am scris câteva rânduri aici: https://www.facebook.com/photo/?fbid=777191053771065&set=a.422514559238718     respectiv aici: EXTREMIȘTII AUR AU CREAT ASTĂZI HAOS LA INTRAREA ÎN PARLAMENT

Am spus, printre altele, că acești oameni au fost manipulați grosolan, la fel ca-n multe alte rânduri, de Simion și ai lui, cu tehnici desprinse direct din manualul de propagandă după care e școlit Georgică, băiețașul de galerie. Și că acest grup – care a participat la un protest despre care ei au spus că ar fi fost organizat împotriva unui proiect despre care lor li s-a zis c-ar prevedea separarea copiilor de familie, adică exact contrariul față de cum au stat lucrurile în realitate: https://www.facebook.com/Nicu.Falcoi.USR/videos/780843013615488 - nu s-a dat în lături de la a crea diversiuni și de la a agresa persoane, pentru a abate atenția de la alte subiecte importante ale zilei.

Așa se face că, în loc să discutăm miercuri, de exemplu, despre legile Educației, care s-au aflat pe Ordinea de Zi a votului din Cameră, s-a discutat cel mai mult despre o minte înfierbântată care a-ncercat să introducă în Parlament câteva gloanțe și despre suporterii extremiști care s-au dedat la acte violente împotriva unor politicieni.

USR a solicitat Jandarmeriei aflată în subordinea ministrului Bode să-și facă datoria și să nu lase grupuri extremiste să blocheze, de dragul unor breaking fake news, activitatea Parlamentului. Nu a fost prima dată când s-a întâmplat asta. Doar că haosul, se pare, le convine de minune multora.

Mesajul nostru a fost și de data asta simplu și clar: extremiștii trebuie opriți și ordinea restabilită imediat!

Nu e nevoie de diversiuni și fumigene care să acopere cu zgomotul lor subiecte importante (unele care ar fi meritat dezbateri serioase, pentru că de ele depinde, de exemplu, cum vor fi educate generațiile viitoare).

"Romania Esuata" in loc de "Romania Educata"

Despre cum proiectul prezidențial “România eșuată” s-a dovedit mai puternic decât „România educată” mi-am exprimat un punct de vedere, după ce Legile Educației – într-o formă cu prevederi absolut toxice, dezastruoase pentru sistemul de educație - au fost trecute de actuala coaliție prin Camera Deputaților.

Ultimul proiect care-ar mai fi putut spăla, măcar cât de cât, obrazul președintelui Iohannis după cumplitele dezamăgiri provocate românilor în anii aștia de mandat a fost trecut miercuri (10 mai) prin Parlament de majoritatea USL 2.0, într-o formă mai mult decât rușinoasă.

Legile Educației, despre care președintele Iohannis ne-a tot vorbit încă de la primul lui mandat, aruncă educația din România și mai mult în trecut, în loc să producă atât de așteptata și necesara reformă.

USR a votat împotriva acestor legi proaste și retrograde ale Educației.

Am depus mai multe amendamente, dar majoritatea lor covârșitoare au fost respinse pe bandă rulantă, fără niciun argument, de mașinăria de vot a coaliției majoritare.
“Datorită” lui Iohannis și PSD-NL-ului, vom avea:

  • învățământ și mai politizat, supus unui control politic aberant, în loc să fie orientat către promovarea tot mai accentuată a competenței și profesionalismului
  • rectori veșnici, care-și vor consolida puterea pe baza criteriului obedienței și slugărniciei față de partidele de la putere, nu pe baza vreunor capacități manageriale și-a priceperii de a încuraja și susține performanțele academice
  • școală făcută preponderent pe banii părinților și care va accentua și mai mult inechitățile. Fiindcă școlile de stat nu vor fi niște instituții care să încurajeze performanța profesională a profesorilor buni, ci niște pepiniere în care vor fi mângâiați pe creștet cei obedienți și mediocri, dar care se vor remarca prin „calitatea” de a fi loiali directorilor de școli și, mai ales, sistemului.

Una peste alta, un eșec de mari proporții al României educate.

Un proiect născut mort, într-un laborator eminamente politic, și-n privința căruia predominantă s-a dovedit a fi vocea mediocrităților și-a birocraților și au fost ignorate total, dar absolut total!, părerile și sugestiile profesioniștilor din domeniul educației.

Pe curând!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Articole Asemanatoare

Related posts


Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.