Deputat Nicu Falcoi - USR
  • O gaură de peste 24 miliarde de lei la buget
  • Din 5 lei cheltuiți, un leu este pe datorie
  • Împrumuturi de 1,5 milioane de lei / minut numai de când a început acest an
  • Un deficit bugetar pe 2023 prefigurat că va ajunge la 100 de miliarde de lei (adică cu 30 de miliarde peste cât era prevăzut)
  • Prețuri tot mai mari la raft și nivel de trai tot mai scăzut

Cam așa se prezintă în țară situația creată de guvernarea dezastruoasă și iresponsabilă a celor de la PSDNL.

PSD arunca cartoful fierbinte in curtea PNL

Și, după ce în ultimele luni au vorbit numai despre cum or să-și împartă ei între ei funcțiile la rotativă, ieri dimineață, ca și când acum ar fi revenit în țară după o îndelungată absență, președintele PSD Marcel Ciolacu a mimat preocuparea față de grijile românilor și-a constatat "surprins" că agenda politică a USL 2.0 nu mai corespunde cu agenda românilor.

O batjocură imensă și-o mascaradă ieftină menită să ascundă, în spatele invocatei griji pentru rezolvarea problemei pensiilor speciale și pentru soluționarea revendicărilor reprezentanților sistemului de educație, care au anunțat că intră în grevă, temerea lui Ciolacu și a PSD de a prelua răspunderea guvernării într-un moment greu, în care tensiunile și nemulțumirile cetățenilor sunt în creștere.

Despre cum "i s-a revelat" lui Marcel Ciolacu brusc agenda românilor am scris câteva rânduri aici. Am spus, printre altele, că dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs comunicatul dat ieri dimineață de Marcel Ciolacu prin care anunță că suspendă fix acum negocierile politice pentru formarea noului guvern. Comunicat în care lucrurile scrise sunt fix pe dos față de cum au stat ele în realitate:

“De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm.
E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor.”, zice Marcel Ciolacu.

O mostră mai mare de tupeu cu greu și-ar putea închipui cineva! Nu faptul c-a constatat abia acum dom’ Marcel că agenda românilor nu coincide cu agenda politică îl ține din calea continuării negocierilor pentru rotativă! Agenda politică a celor din USL 2.0 a fost încă de la-nceput complet alta decât agenda românilor. Asta nu i-a oprit însă de la învârtelile lor ticăloase prin care și-au satisfăcut foamea de putere, de funcții, de sinecuri și de bani publici. Frica îi oprește acum! Frica de nemulțumirile românilor, care-ar putea escalada.

Frica de tensiunile sociale în creștere. Frica de scăderea procentelor în sondaje. Frica îi face să priceapă că n-o să fie în stare să gestioneze dezastrul pe care l-au creat! Și-atunci a găsit dom’ Marcel o cale să nu pară că fuga-i rușinoasă: s-a grăbit să dea o spoială mincinoasă, ca să pară că fuga asta e o dovadă de responsabilitate.

Detalii: Jocul PSD: Alba-Neagra ca la Buzau

Participare la Senior Executive Seminar

 În cursul săptămânii care se încheie am participat la Senior Executive Seminar-ul cu tema "Transatlantic Security Cooperation - Facing the Challenges Together. The Future of Partnerships in a Era of Strategic Competition", care s-a desfășurat la Garmisch (Germania), la Centrul European pentru Studii de Securitate (European Center for Security Studies) "George C. Marshall".

A fost o experiență provocatoare, interesantă și foarte utilă. Discuțiile, la care au participat și înalți oficiali și experți în diverse domenii, au vizat cele mai importante teme și subiecte de politică externă și apărare.

Temele abordate au fost despre situația din Balcanii de Vest și despre evoluțiile situației din Regiunea Mării Negre, dar și din Africa și zona Indo-Pacifică.

Detalii și imagini găsiți aici: https://www.facebook.com/photo/?fbid=781653073324863&set=pcb.781653159991521

Detalii: Participare Seminar

Avionul MIG 21 a fost oprit definitiv de la zbor

La începutul săptămânii, luni, a fost oprit definitiv de la zbor avionul MIG 21.
Despre acest avion, care a fost avionul unei ere, am scris câteva gânduri aici: https://www.facebook.com/photo/?fbid=779901106833393&set=pcb.779901993499971

Am spus, printre altele, că România are nevoie de mult timp de avioane mai performante. Cele care vor veni nu sunt noi și de generația a cincea. Dar asta e o cu totul altă discuție, pe care nu o voi deschide acum.
La începutul acestei săptămâni, acest avion, care a marcat mai multe generații de piloți, a fost retras cu onoruri, așa cum și merită. Și-a făcut datoria pe deplin și va rămâne în sufletul multora dintre noi, cei care am avut onoarea să-l zburăm.
Din păcate, nu am putut participa la niciuna dintre ceremoniile organizate, pentru că în cursul săptămânii trecute m-am aflat la un seminar în Germania. Mi-ar fi plăcut însă să fiu prezent, pentru "a-i prezenta onorul”.

Detalii: MIG 21 - Avionul unei Ere

Pe curând!

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Articole Asemanatoare

Related posts


Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.