Ciolacu si Ciuca

Alba-neagra ca la Buzău. Ciolacu a anunțat azi că lasă grenada guvernării să explodeze în mâinile lui Ciucă și ale PNL-ului

Că președintele PSD Marcel Ciolacu a condus, de facto, guvernul USL 2.0 cred că nu-i un mare secret pentru nimeni. Că l-a condus șmecherește, prin intermediar, ca să nu se erodeze și să poată apărea în fața românilor cât mai alb și mai imaculat - cu declarații meșteșugite și populiste, de ziceai că PSD e-n opoziție, nu la guvernare - și asta se știe.
Cine și-a imaginat însă că Ciolacu și PSD-ul vor lua în brațe grenada tensiunilor sociale în creștere, cauzate de guvernarea dezastruoasă și complet iresponsabilă a PSD-NL, s-a înșelat. Am spus de mai multe ori în ultimul an că nu cred că, la momentul rotativei, Ciolacu și PSD-ul își vor asuma responsabilitatea guvernării. Și uite că realitatea ne dovedește lucrul ăsta.

Ciolacu a stat la pândă să vadă cum evoluează lucrurile și să ia pulsul.

Și, pus acum în fața unei iminente greve a profesorilor, și-a făcut repede calculele de imagine și calculele electorale pentru la anul și s-a gândit că-i mai rentabil pentru el și pentru PSD să le lase mai departe grenada guvernării în mână lui Ciucă și liberalilor. Și să pozeze în continuare public în cei care-și rup cămașa de pe ei de grija țărișoarei și-a românilor. Cum ar veni, adică, să mai facă o dată cu Ciucă și cu liberalii o alba-neagra ca-n piață la Buzău.

Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs comunicatul dat azi dimineață de Ciolacu. Cel prin care anunță că suspendă fix acuma (după ce în ultimele luni n-au vorbit despre altceva decât despre rotativă și despre cum or să-și împartă între ei ciolanul!) negocierile politice pentru formarea noului guvern. Comunicat în care lucrurile scrise sunt fix pe dos față de cum au stat ele în realitate:

“De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm.

E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor.”, zice Marcel Ciolacu.

O mostră mai mare de tupeu cu greu și-ar putea închipui cineva!

Nu, mă nerușinaților și demagogilor! Nu faptul c-a constatat abia acuma dom’ Marcel că agenda românilor nu coincide cu agenda politică îl ține din calea continuării negocierilor pentru rotativă! Agenda voastră politică a fost încă de la-nceput complet alta decât agenda românilor. Asta nu v-a oprit însă de la învârtelile voastre ticăloase prin care v-ați satisfăcut foamea de putere, de funcții, de sinecuri și de bani publici. Frica vă oprește acuma! Frica de nemulțumirile românilor, care-ar putea escalada.

Frica de tensiunile sociale în creștere.

Frica de scăderea procentelor în sondaje. Frica vă face să pricepeți că n-o să fiți în stare să gestionați dezastrul pe care l-ați creat! Și-atunci a găsit dom’ Marcel o cale să nu pară că fuga-i rușinoasă: s-a grăbit să dea o spoială mincinoasă, ca să pară că fuga asta-i o dovadă de responsabilitate. N-aveți niciun fel de scrupule, măi, PSD-iștilor! Nici măcar atunci când, DE FRICĂ, scoateți la înaintare "agenda românilor", de care pân-acuma nu v-a păsat nici cât negru sub unghie.

Sursă imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Articole Asemanatoare

Related posts


Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.