Laura Vicol, președinta Comisiei juridice din Camera Deputaților

Cam așa s-au jucat, în Comisia juridică, cu proiectele de modificare a Codului de procedură penală și Codului penal cei din majoritatea PSD-PNL-UDMR. Și, după ce s-au prins ei că nu pot păcăli vigilența USR și că nu pot trece pe sub radar niște prevederi foarte toxice, s-au răzgândit, au votat în bloc eliminarea tuturor modificărilor adoptate în Senat, au retras amendamentele făcute la Cameră și au eliminat de tot și pragul pentru abuzul în serviciu (care-i făcea invidioși până și pe Dragnea și clica lui).

Maestră de ceremonii în jocul ăsta de-a alba–neagra a fost președinta Comisiei juridice din Cameră, deputata PSD Laura Vicol. Care inițial a susținut, fără scrupule, inclusiv o prevedere care-i ajuta în mod direct soțul într-un dosar penal în care acesta e cercetat pentru evaziune fiscală și apartenență la grup infracțional organizat.

Asta așa, ca să fie lucrurile cât se poate de clare cu privire la toxicitatea intențiilor celor de la PSD-PNL-UDMR.

S-au speriat și răzgândit în al treișpelea ceas, gândindu-se, probabil, că or să iasă oamenii în stradă. Și-abia atunci au retras prevederile care eliminau infracțiunile de corupție de pe lista infracțiunilor pentru care pot fi folosite înregistrările făcute de serviciile de informații în baza mandatelor de siguranță națională, în procesele penale.

PS: Ce s-a-ntâmplat concret, pentru cei care n-au apucat să urmărească azi toate știrile? Păi, în Comisia juridică din Camera Deputaților, deputata PSD Laura Vicol, mai cunoscută ca avocat al unor interlopi, nu s-a sfiit să voteze o modificare care nu făcea altceva decât să-i vină în ajutor propriului soț, trimis în judecată pentru evaziune fiscală și apartenență la grup infracțional organizat. V-ați fi așteptat la altceva?! Votul deputatei Vicol a fost unul decisiv (dacă n-ar fi fost retras, amendamentul respectiv ar fi trecut cu votul ei de Comisia juridică). Nici gând să conteze pentru Laura Vicol faptul că, potrivit Codului de conduită al parlamentarilor, ar fi trebuit măcar să anunțe că are un interes personal legat de adoptarea unei astfel de prevederi cu consecințe grave!

 

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Articole Asemanatoare

Related posts


Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.