Singura politică pe care o știu cei din coaliția PSD, PNL, UDMR e cea a intereselor proprii. Puțin le pasă lor de problemele românilor, chiar dacă de clamat clamează altceva.
Azi au dovedit că, pentru ei, mai important e să-l apere pe incompetentul ministru al Agriculturii Petre Daea. Așa că au respins moțiunea simplă împotriva lui inițiată de USR, cu 174 de voturi împotrivă.
Au votat ca Daea să rămână în funcție, deși și-a arătat din plin și incapacitatea crasă, dar și nepăsarea, ignorând îngrijorările foarte mari și semnalele de alarmă trase de fermierii români.


Daea n-a reuşit (fiindcă nici nu se pricepe, și nici nu s-a străduit deloc!) să obţină mai mulţi bani de la Comisia Europeană pentru a-i sprijini pe fermierii români afectați de exporturile de cereale din Ucraina. Incapabil să comunice coerent până și în limba română, darămite să-nțeleagă ori să se exprime în vreo limbă străină, Daea a lăsat, practic, România nereprezentată cu fermitate la negocierile pentru acordarea unui sprijin mai consistent pentru fermierii noștri. Asta spre deosebire de reprezentanții altor țări, care s-au luptat pentru fermierii lor.
Probabil că celor din PSD-NL, care-l țin în brațe pe Daea, li s-o fi părând mulțumitor s-avem în fruntea ministerului Agriculturii un măscărici care-a stârnit nu de puține ori rumoare și hilaritate, inclusiv prin încercările lui penibile de-a explica la Bruxelles problema cormoranilor.
Necazul cel mare, însă, pe care inconștienții ăștia de la guvernare se fac că nu-l realizează este că un astfel de bufon incapabil pune pe butuci agricultura românească. Ratează finanțări pe care le-am putea obține din PNRR. A ratat și Planul Național Strategic, și negocierea compensațiilor pe care le-am fi putut obține pentru fermierii români. Și-și bate joc astfel de sutele de mii de oameni care trudesc din greu, de la un an la altul, zbătându-se să reziste și să-și continue activitatea, în vreme ce sunt lăsați să se descurce pe cont propriu, fără să primească sprijinul de care au nevoie de la autoritățile statului român.

 

Sursă imagine: Inquam Photos / George Călin

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Articole Asemanatoare

Related posts


Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.