Ieri, la 33 de ani de la Mineriada din iunie 1990, președintele Klaus Iohannis și-a făcut un cadou de ziua lui: a mai dat o dată țara pe mâna PSD-ului. A numit, adică, încă o dată un premier PSD. De data asta, pe Marcel Ciolacu, vâslașul lui Dragnea și tovarășul de vânătoare al lui Omar Hayssam. 

Sursă imagine: hotnews.ro

A făcut-o pentru ca el personal să aibă liniște. Ca să se poată retrage liniștit în spatele zidurilor de la Cotroceni. Să se poată bucura în tihnă de vacanțe și să poată călători nederanjat. În vreme ce, instalați la butoanele țării, cei din USL 2.0 vor putea fura în continuare nestingheriți.

Decizia de ieri a președintelui, un gest de trădare suplimentară

Decizia de ieri a președintelui echivalează cu un gest de trădare suplimentară a speranțelor care au fost investite în el de români.

E de-ajuns să ne uităm la declarațiile lui Iohannis din trecut:

„Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar abia atunci când PSD-ul este trimis în opoziție vom putea face ce ne-au cerut românii, să facem România normală. Eu am un război cu PSD-ul care încearcă să se cramponeze de putere” (Klaus Iohannis, 24 noiembrie 2019)

sau

„PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune retrogradă a baronilor roșii, tributară unui mod de a face politică pe care cetățenii nu-l mai tolerează și nu și-l mai doresc. Dragi români, pe șase decembrie îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă” (Klaus Iohannis, 24 noiembrie 2020)

la ce le-a spus președintele ieri colegilor noștri din delegația USR care au mers să ducă mesajul de dezamăgire al nostru, al tuturor, la consultările de la Cotroceni:

„Președintele ne-a transmis că îl va numi pe Marcel Ciolacu, că are deja o părere formată și că nu consideră că o promisiune făcută electoralului înainte de alegeri trebuie neapărat respectată, pentru că fiecare parlamentar votează cum vrea, nu este un mandat imperativ” (Cătălin Drulă, 13 iunie 2023)

E-o diferență ca de la cer la pământ!

Acum, fostul premier de la GRIVCO și-a dat arama pe față și nu și-a mai strunit absolut deloc aroganța colosală.

Între binele românilor și nevoia lui personală de liniște și confort, președintele Iohannis a ales, fără niciun fel de scrupule, a doua variantă. 

De ce am zis că e o dată în plus grav gestul de ieri, al trădării speranțelor românilor? 

Pentru că el a venit într-un moment cu o încărcătură simbolică: împlinirea a 33 de ani de la unul dintre primele momente din istoria României post-revoluționare când regimul (re)instaurat de Ion Iliescu a dat, la propriu, cu ciomagul în cap românilor, căutând să strivească sub bocancii grei fragila și proaspăt înfiripata democrație.

Sursă imagine: digi24.ro

Minerilor și așa-zișilor "mineri" pe care i-a chemat atunci la București "să restabilească liniștea" și să planteze panseluțe la Universitate, Iliescu le-a mulțumit în numele unui întreg establishment format din nomenclaturiști, oportuniști lacomi, foști securiști, fii și fiice de securiști, afaceriști de ocazie ieșiți la vânătoare de chilipiruri pe mai nimic și la tras tunuri din avuția țării.

Ăștia au fost "regimul" (susținut de niște foarte abili diversioniști) care i-a învrăjbit atunci pe "mineri" împotriva intelectualilor. Ăștia au fost cei care i-au numit pe manifestanții de la Universitate huligani și vânzători de țară. Și care-au lansat primele diversiuni ordinare, folosind tehnici de manipulare ca la carte. Care au exaltat pseudo-patriotismul și care au trimis oameni să le spună românilor că s-au găsit droguri, armament, valută, muniție și mașini de scris la PENEȚEU și PENELEU...

Ăștia au fost cei care, ori de câte ori a fost nevoie, și-au rupt și de atunci încoace cămașa de pe ei declamându-și cu patos dragostea de țară.

Ei, patri(h)oții de ocazie, bucuroși să poată fura pe rupte și să confiște, pentru ei și-al lor, țara și instituțiile ei. 

Cei care ne vorbesc acum despre "patriotism economic" sunt descendenții direcți ai celor care au pus țara pe butuci și i-au șubrezit economia 

Cei care ne vorbesc acum despre "patriotism economic", cei care umblă țanțoș cu tricolorul la rever sunt nimeni alții decât urmașii, descendenții direcți ai celor de-atunci. Creațiile acelorași forțe și garanții faptului că țara e captivă încă în ghearele cam acelorași grupuri de interese.

Au pus țara pe butuci. I-au șubrezit economia. Ne-au îndatorat copiii. Au creat mii de sinecuri bănoase pentru ei și-ai lor.

 

Cartea neagra a guvernarii

Vedeți mai multe despre cum PSD-PNL au dus România pe marginea prăpastiei în:

Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL

Și apoi ne-au aruncat praf în ochi, de fațadă, cu "ordonanța austerității", venită în ceasul al 13-lea și un sfert.      

Au încercat, până în ultimul moment, să-i amăgească pe reprezentanții profesorilor, zicându-le că nu sunt bani. Au închis, doar de nevoie, ochii, și-au scos cu greu (ca și când ar fi dat din propriile lor buzunare) niște bani, pentru a se suspenda greva și pentru a se putea întoarce ei netulburați la interesele lor: negocierea funcțiilor rotativei

I-ați putut vedea azi la audierile pe repede înainte din comisii și mâine-i veți vedea la învestirea noului cabinet. Cu PSD în frunte. Cu Marcel Ciolacu prim-ministru. 

Habar nu au să guverneze responsabil. Dar le place mult puterea. Știu să fie slugarnici. Și să fure în liniște. Fix așa cum îi place președintelui Iohannis! Se simt românii trădați?

Ghinion! 

FSN trăiește încă. "Democrația originală" continuă să fie implementată. De data asta, de guvernarea USL 2.0. Oamenii lui Iliescu și Felix Varanul pot zâmbi fericiți. 

Ca să "restabilească liniștea în țară", ieri, la 33 de ani de la Mineriada din iunie 1990, președintele Iohannis a chemat din nou "minerii".

Sursă imagine: Carmen Livia Vidu / Facebook

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Articole Asemanatoare

Related posts


Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.