postare twitter ajutor romanesc ucraina

Datorită implicării mele în activitatea din cadrul AP NATO și, mai recent, a funcției de vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO în care am fost ales relaționez cu foarte multe persoane a căror competență profesională și înțelegere de ansamblu a realităților globale cu care ne confruntăm nu sunt deloc de neglijat.

Mă întâlnesc cu oameni care știu bine destul de multe lucruri din zona aceasta de "defence and security" și cel mai penibil mă simt atunci când mi se mulțumește pentru ajutorul pe care-l acordăm Ucrainei și eu habar nu am despre ce vorbește persoana respectivă.

Pentru că nu vorbeşte despre ce auziți și voi pe la televizor sau mai citiți prin social media, gen refugiați sau ajutor umanitar, ci de lucruri concrete despre care eu habar nu am.

Și sunt parlamentar, membru al Comisiei de apărare și al celei de control al SIE. Iar prin lege am acces la secrete de stat de importanță deosebită.

Secretomania Romaneasca

Nu pot să nu mă enervez, pe măsură ce constat ce gașcă de incapabili conduce politica externă românească și România în general!

De mult timp tot vreau să scriu despre asta, dar am tot sperat că, până la urmă, le va veni cumva mintea la cap și, într-un puseu de normalitate, vor ieși din secretomania asta prostească cu care guvernează țara de mult prea multă vreme.

Bineînțeles că, la fel ca noi, nici cetățenii europeni, americani, ucraineni sau alții de pe această planetă nu au habar cu ce ajutăm noi Ucraina! Și probabil, dacă le-ar spune cineva că noi chiar o facem, ar privi cu multă reticență persoana respectivă.

Știți cine știe?

Exact ăia pe care mult iubiții și stimații noștri conducători, în frunte cu prea-ocupatul nostru președinte, cred că-i păcălesc. Serviciile secrete rusești și toți cei informați de ei.

Și mai știu câteva persoane direct implicate din alte state aliate. Pentru că doar ce m-am întors din America, nu cred că sunt mai mult de 100 de responsabili americani în cunoștință de cauză.

Mai știu 100-200 de persoane din Ucraina și alte câteva sute, nu multe, din toate celelalte state aliate.

Cu ce ne ajută pe noi asta?

Își închipuie, oare, vreun guvernant că serviciile secrete rusești nu știu și despre ultima scobitoare trimisă de România în Ucraina?
Pentru ce toată secretomania asta?

Mă uit la Polonia, la țările baltice și la alte țări europene care se laudă cu fiecare chestie cu care sprijină Ucraina. Și toată lumea îi aplaudă și le mulțumește.

Se va termina războiul și poporul ucrainean va fi recunoscător tuturor acestor state, dar nu și României.

De ce?

Pentru că noi ținem totul la secret și ei habar nu au că-i ajutăm.

Se va pune problema reconstrucției Ucrainei și polonezii, cei din țările baltice, americanii vor fi primiți cu brațele deschise, ca fiind cei care au pus umărul la efortul de război.

România?

Ei bine, secretomania asta prostească domină tot ce înseamnă act de guvernare în România.

Mă trezesc, în calitatea de membru al Parlamentului pe care o am, că particip la prezentarea a tot felul de rapoarte secrete, care nu sunt altceva decât o revistă a presei. Mi se prezintă tot felul de analize, așa-zis secrete, pe care le găsesc la prima răsfoire a presei mai serioase.

Băi! Vă treziți odată?

Încercați și voi să vă comportați normal și în folosul României?

P.S.: În imagine aveți un exemplu despre cât de secrete sunt acțiunile conducătorilor noștri.

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Articole Asemanatoare

Related posts


Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.