Războiul e urât și are o mulțime de fețe hidoase, care n-au cum să nu te cutremure, indiferent cât de puternic și de stăpân pe tine ai fi.

Imagini cum sunt cele pe care le-am văzut azi cu toții, de la masacrul de la Bucha și din alte localități din jurul Kiev-ului, n-au cum să nu stârnească în orice om de pe lumea asta sentimente de revoltă la adresa celor care-au fost capabili de astfel de acte criminale.


A semăna în mod conștient, deliberat, suferință și moarte, a pustii totul în jur și a produce durere unor semeni, executând ordinele unui nebun criminal, te face părtaș la crimă. Iar lucrul ăsta în sine e condamnabil.

N-avem cum să rămânem indiferenți la așa ceva, pentru că indiferența ne-ar face complici. Statul român și fiecare cetățean în parte trebuie să condamne acest masacru. Iar Putin și regimul lui criminal trebuie izolați și condamnați public de către toți liderii europeni. E gestul minim de solidaritate cu care le suntem datori oamenilor uciși acolo în numele cruzimii dezlănțuite de urâțenia războiului. Aceasta, împreună cu un gând care să se îndrepte, în tăcere, în semn de omagiu, înspre cei care au fost uciși și înspre cei cărora le-au fost uciși acolo oameni dragi. În fața suferinței lor, cuvintele sunt prea puține…

Sursă imagine: Zohra Bensemra / REUTERS

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Articole Asemanatoare

Related posts


Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.