Am citit și eu zilele astea în presa locală despre uluitoarele aventuri din Dubai ale baronașului Alin Nica și nu pot să nu mă-ntreb cum s-a putut ajunge oare la situația în care, la nici doi ani distanță de când PNL Timiș ni-l vindea ca pe-o mare speranță a însănătoșirii liberalismului local, să vedem acuma cum interlopii lui Robu au fost înlocuiți cu interlopii lui Nica.

Oricine se uită la imaginile apărute zilele acestea în presă se confruntă cu o evidență: actualul președinte al CJT, liberalul Alin Nica, e surprins stând, familiar și relaxat, la aceeași masă cu un personaj bine conectat la lumea interlopă. Care personaj – aflăm din dezvăluirile presei – ar fi fost instruit de un consilier personal de-al lui Alin Nica cum să-i "vândă" acestuia aranjamentul unei întâlniri în Dubai cu un posibil viitor investitor, care-ar fi urmat să dezvolte o afacere (mai precis, un terminal cargo), dar pe un teren care (ce să vezi?!) nici măcar nu aparține CJT, ci Ministerului Transporturilor.

Lăsând un pic la o parte firul încâlcit al poveștii, avem, de fapt, o situație care dovedește că avem de-a face cu un președinte de CJ dispus să plece urechea la...tot felul de povești ale Șeherezadei și pentru care, e limpede, pălăria de președinte de Consiliu Județean e mult prea mare și-a căzut de ceva vreme peste ochi, cât timp nu realizează că micile-mari învârteli de vătaf de Dudești nu pot fi replicate la scara unui întreg județ. Ca să nu mai vorbim că până și istoria asta în sine are niscaiva, foarte evidente, implicații de natură penală care-ar fi trebuit să-i fie cunoscute dlui. Nica.

Sigur că e nevoie de investiții și de atragerea de investitori la nivel local și județean. Sigur că orașul și județul nostru ar avea nevoie de o astfel de dezvoltare în zona aeroportului și că ar fi benefic acolo un proiect (chiar unul de centru regional intermodal. Despre care de altfel, în Timiș, s-a mai tot vorbit, încă din vremea când ambițiile politice ale "șefului la cuțite" Alin Nica se aflau încă în stadiu incipient). Doar că toate lucrurile astea trebuie să se-ntâmple într-un cadru legal și transparent, și nu în urma unor discuții de tip alba-neagra cu o nouă generație de interlopi care-și fac acuma loc cu coatele la masa puternicilor zilei.

Altfel, nu pot să nu remarc situația hilară și întristătoare în care s-a ajuns. Practic, avem aceeași Mărie, cu altă pălărie, interlopilor lui Robu luându-le locul în peisaj, cu titlu de sfătuitori ori de mijlocitori, interlopii lui Nica.

Probabil că astea sunt motivele pentru care primarul Dominic Fritz și USR Timiș au devenit atât de deranjanți: pentru că lupta susținută împotriva tuturor acestor vechi năravuri deranjează aranjamentele mafiote și strică jocurile prietenilor interlopilor.

 

Sursă imagine: cancan.ro

Ti-a placut articolul? Distribuie-l!

Cautare subiecte postate

Contactati-ma pe platforma preferata!

Acest site utilizează module cookie pentru a vă asigura că beneficiați de cea mai bună experiență pe site-ul nostru.