Numele meu este Nicu Fălcoi

Între 1989 – 2006 am activat în cadrul Bazei 93 Aeriene Timișoara și în cadrul Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, ca pilot clasa I, operând zboruri atât ziua, cât și noaptea, în toate condițiile meteorologice. Am participat la exerciții multinaționale NATO și la parade militare.

În intervalul 2004 – 2005, am fost observator ONU în cadrul celei mai mari misiuni a Organizației Națiunilor Unite în Republica Democrată Congo, unde am fost și șeful logisticii unui sector de țară de două ori cât suprafața României.

Profesia de pilot am deprins-o la Școala Militară de Ofițeri de Aviație ”Aurel Vlaicu” din Bobocu, jud. Buzău, unde am urmat cursuri în intervalul 1985 – 1989.

Ulterior, am absolvit și cursurile Facultății de Mecanică, Secția Autovehicule Rutiere, din cadrul Universității Politehnica din Timișoara (1999 – 2004).

După retragerea din activitatea de pilot, am activat mai mulți ani în domeniul privat, ca antreprenor, croindu-mi propriul drum în lumea afacerilor și având de înfruntat toate neajunsurile pe care orice antreprenor român le-a avut de înfruntat de pe urma birocrației și centralizării excesive și a corupției instituționalizate.

Școala militară pe care am absolvit-o și activitatea desfășurată într-un domeniu de activitate în care ești răspunzător pe deplin nu doar pentru propria viață, ci și pentru viața și siguranța semenilor, m-au făcut să înțeleg că patriotismul se probează prin fapte.

Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care am simțit că am datoria să mă implic activ în politică, pentru a contribui la schimbarea în bine pe care ne-o dorim cu toții.

Cred cu tărie că NOI suntem cei care putem schimba România și că fiecare cetățean onest al acestei țări are datoria de a spune un NU hotărât corupției, minciunii și jafului practicat în toți acești ani de grupurile de interese transpartinice.

Nevoia de a pune umărul la eradicarea acestor probleme grave cu care se confruntă societatea românească m-a adus în echipa USR Timiș și m-a determinat, în 2016, să îmi asum candidatura pe lista USR Timiș pentru Senatul României.

În calitatea mea de reprezentant al cetățenilor din Circumscripția electorală nr. 37 în Parlamentul României înțeleg să rămân consecvent cu convingerile mele și să îmi duc la îndeplinire angajamentele pe care mi le-am asumat față de cetățenii Timișoarei și ai Timișului în campania electorală.

Galerie Video

Printre activitățile mele se numără: